Wykonanie
Hummus to banalnie prosta i bardzo zdrowa przekąska z
cieciorki. Jak tylko mam czas, zawsze robię domowe pasty i polecam to każdemu. Nie ważne czy jest ona z ryb,
jajek czy
cieciorki, ważne że z ulubionych składników i bez konserwantów:)Na zdjęciach, hummus podałam z plackiem z
ciecierzycy, więc było podwójnie zdrowo!:)
Składniki:1 puszka
cieciorki w zalewie (400g)3 łyżki zalewy z ww puszki2 ząbki
czosnku3 łyżki soku wyciśniętego z
cytryny60ml tahini- pasta z
sezamu (jeśli nie możesz zdobyć, dodaj 3 łyżki
sezamu)
sól,
pieprzzioła (u mnie
tymianek i
rozmaryn)
Przygotowanie:Wszystkie składniki zmiksuj w blenderze na gładką masę. Mówiłam, że banalnie proste:)Smacznego:)