Któregoś dnia miałem ogromną ochotę na zapiekane sandwiche. Jednak nie miałem ani tostera ani żadnego innego urządzenia w którym mógłbym je przygotować…poza…patelnią. Tak więc zebrałem kilka składników, które znalazłem z lodówce i powstały pyszne, szybkie i chrupiące kanapeczki na ciepło.Składniki ( wersja z szynką i pomidorem ):cheb z ziarnamimusztarda Dijonszynkapomidorser pleśniowy niebieskimasłoSkładniki ( wersja z łososiem wędzonym i suszonymi pomidorami ):chleb z ziarnamimusztarda Dijonłosoś wędzony w plastrach ( ew. sałatkowy )suszone pomidory w olejuser pleśniowy niebieskimasłoPrzygotowanie:Kroimy chleb na kromki. Każdą z nich smarujemy z jednej strony musztardą Dijońską następnie układamy dodatki zaczynając od szynki ( łososia ) następnie pomidor ( pokrojone pomidorki suszone ) po czym pokruszony w palcach ser pleśniowy. Zakrywamy drugą kromką chleba stroną z musztardą do środka. Następnie obie strony kanapek smarujemy delikatnie masłem i kładziemy na mocno rozgrzaną patelnię po czym zmniejszamy lekko płomień. Zapiekamy z każdej strony po 2- 3 minuty ( do czasu aż chlebki nabiorą złocistego koloru ).Zdejmujemy z patelni, przekrawamy po skosie i podajemy same lub z dowolnymi dodatkami w postaci sals, dipów czy ketchpu.Kanapki można nadziewać wszystkim na co macie w danym momencie ochotę lub też posiadacie akurat w lodówce. W każdym przypadku smakują wyśmienicie…Smacznego…Incoming search terms:zapiekana kanapka z łososiem