Wykonanie
Wróciłam. Spragniona kolejnych wrażeń we własnej kuchni, dziś przedstawiam Wam przepis jeszcze sprzed wyjazdu.
Czekoladowe kulki, z chrupiącymi
orzechami i
wafelkami, mocno przypominające smak popularnego batona. Przygotowanie jest błyskawiczne, a efekt pyszny w formie twardszych,
lodowych, nutellowych kulek lub schłodzonych pralinek. Pycha;)

200 g lekko schłodzonej nutelli100 g
orzechów laskowychkilka
migdałówblat
wafli tortowychziarenka z 1/4
laski waniliiWafle połamać na drobne kawałeczki. Podprażyć razem z
orzechami na suchej patelni, przez kilkanaście sekund. Patelniową mieszankę posiekać, połączyć z nutlellą i
wanilią. Formować kuleczki (6- 10), układać na papierze do pieczenia. Chłodzić 3- 4 godziny lub mrozić 30- 60 minut. Smacznego!