ßßß
SkładnikiOpakowanie wafli tortowych25 dkg masła10 łyżek cukru pudru12 łyżek mleka w proszkuAromat migdałowyPosypka czekoladowa do dekoracjiSposób przygotowaniaPłaty waflowe pokroić na równe kwadraty (u mnie 9/9 cm). Do garnka wlać niewielką ilość wody, postawić durszlak, zagotować, na durszlaku układać kawałki waflowe,chwilkę poczekać aż pod wpływem pary zmiękną.
Z miękkich wafli szybko zwijać rożki.
MASA: Masło + cukier puder dobrze utrzeć, porcjami dodawać mleko w proszku i aromat migdałowy. Masę przełożyć do szprycy, napełniać rożki, gotowe posypać posypką czekoladową.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab