Wykonanie
Po raz kolejny zwykłe . Bardzo chrupiące (z deka przypalone, ale smakowały;)),
maślano-
waniliowe, z kawałkami
czekolady. W celu uzyskania większej ilości informacji, wystarczy tylko spróbować.


100 g miękkiego
masła3 szklanki
mąkiszklanka
cukru pudru1/3 szklanki
śmietany 12 %ziarenka z 1/4
laski wanilii100 g
czekoladowych kropelek lub posiekanej
czekolady
Masło utrzeć na pulchną masę, dodać
cukier puder, połączyć. Dodać
mąkę,
śmietanę,
wanilię i
czekoladowe kropelki zmiksować. Z powstałych grudek zagnieść ciasto. Formować kulki (20- 25), układać na blasze i rozpłaszczać wilgotną dłonią. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Smacznego!