ßßß Cookit - przepis na Chinkali, kołduny gruzińskie z mięsem

Chinkali, kołduny gruzińskie z mięsem

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Schab nadziewany śliwkami
Desery lodowe- pucharki do ... »
Ciasto:
400 gram mąki
2 szklanki wody ( czasem więcej zależy jaka mąka)
2 łyżeczki soli
łyżka oleju
Farsz:
Karkówka wieprzowa 400 gram ( zmielić)
czosnek niedźwiedzi 4 łyżki
sól prowansalska 1 łyżeczka
pieprz biały mielony 1 szczypta do smaku
jajko
Ciasto wykonanie:
Mąkę wsypujemy do miski dodajemy wodę i sól zagniatamy ciasto. Na koniec dodajemy łyżkę oleju ciasto jest elastyczne i odchodzi od rąk. Wałkujemy ciasto i wykrawamy kółka najlepiej szklaneczką do whisky wychodzi 30 szt. pierogów
Farsz wykonanie:
Karkówkę mielimy, dodajemy przyprawy( pieprz , sól czosnek niedźwiedzi ). Dodajemy jajko, wymieszać farsz i nakładać na przygotowane kółka z ciasta .
Ciasto sklejamy jakbyśmy robiły harmonijkę z góry . Zlepiamy pośrodku a reszta to już idzie . Podobne do sakiewek wychodzą. Oprószamy mąką by się nie przylepiły. Gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu podajemy na ciepło albo podsmażamy na patelni .
niedziela, 30 marca 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/03/Chinkali-kolduny-gruzinskie-z-miesem65279.html