Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Alfabet w kotlecie - Alphabet boilerBabka łaciata »
Sałatka z
serkiem pleśniowym Aksamitny
CAMEMBERTRoszpunka 100 gram
Sałata lodowa 70 gram
Sałata rzymska 50 gram
Pomidory 3 szt.Turek Aksamitny
CAMEMBERT z
czosnkiem 1 sztDo miski wkładamy roszpunkę umytą dodajemy
sałatę lodową i rzymską rwiemy w palcach .
Pomidory sparzyć i zdjąć skórkę pokroić w kawałki o różnej wielkości , dodać do
sałaty.
Ser pleśniowy pokroić w kostkę i dodać do
sałaty . Składniki lekko przemieszać.Dressing do sałatkiWyciśnięty sok z 5
mandarynek3 ząbki
czosnku2 łyżka
miodu lipowego4 łyżki
oliwy z oliwek EXTRA VIRGIN2 łyżki
octu balsamicznego z modeny
sól cypryjska w płatkach do smakuPotrzebny będzie nam pojemniczek na sos ja użyłam miseczki. Wyciskamy sok prosto do miseczki dodajemy
miód oliwę i
ocet balsamiczny.
Czosnek drobno siekamy albo przez praskę przeciskamy , dodajemy do sosu i mieszamy aby powstał nam jednolity dressing, dodajemy
sól w płatkach do smaku .Kiedy już go dobrze wymieszamy polewamy nim
sałatkę i od razu podajemy .



środa, 28 maja 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter