ßßß Cookit - przepis na Kluski śląskie z czosnkiem niedźwiedzim

Kluski śląskie z czosnkiem niedźwiedzim

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Babka cytrynowa na Wielkanoc
Mazurek Wielkanocny »
Moje kubki smakowe szaleją. Postanowiłam zrobić kluski śląskie . Jak wiadomo takie domowe są najlepsze przynajmniej wiem z czego są robione jak i czy będę to jadła . Kluski wyszły wyborne
1 kg ziemniaków ugotowanych
mąka ziemniaczana
1 jajko
sól morska do smaku Royal Brand
czosnek niedźwiedzi 6 łyżek Royal Brand
Ziemniaki obrałam i ugotowałam do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odcedziłam i tłuczkiem zagniotłam nie chciało mi się zmielić . Ostudziła,, a następnie w tym samym garnku wygładziłam ziemniaki podzieliłam na cztery równe część i jedną wyjęłam zamiast ziemniaków wsypałam tyle samo maki ziemniaczanej . Dodałam czwartą cześć ziemniaków oraz czosnek niedźwiedzi i zagniotłam raz dwa ciasto. Formowałam niewielkie kuleczki, spłaszczałam lekko na dłoni i palcem robiłam w nich wgłębienie Kluski wrzucałam partiami do lekko osolonej wody. Po wrzuceniu delikatnie mieszałam łyżką aby kluski nie przykleiły się do dna garnka. Gotowałam od wypłynięcia 2 minuty. Podawałam z gulaszem :)
piątek, 22 marca 2013, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2013/03/Kluski-slaskie-z-czosnkiem-niedzwiedzim.html