Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Zapraszam na urodziny bloga i ...Pizza z
mlekiem i
wodą »Ciasto na pierogi :500 gram
mąki tortowej2 szklanki wrzątku
sól do smakułyżka
oleju rzepakowego1. Do miski wsypujemy
mąkę .2. Dodajemy odrobinę
soli i zalewamy wrzątkiem.3. Kiedy ciasto ostygnie dodajemy
olej i zagniatamy.4. Wałkujemy podsypując
mąką i wycinamy kółka .Farsz do pierogów :400 gram
mięsa wieprzowegosól cytrynowa do smaku
Royal Brandczosnek 3 ząbki
pieprz biały mielony szczypta Kamis
suszone pomidorki z
czosnkiem 2 łyżeczki Kamis
kasza manna 2 łyżeczki1. Mielimy pokrojone umyte
mięso.2 .Dodajemy sprasowany
czosnek.3.
Przyprawy i
kasze manną4. Wyrabiamy farsz.5. Nakładamy łyżeczką farsz na kółeczka powycinane i zlepiamy pierożki .6.Gotujemy w lekko osolonej wodzie .7.Smażymy drobno pokrojona
kiełbaskę i polewamy ugotowane pierożki .


piątek, 25 października 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter