ßßß Cookit - przepis na ogórki małosolne

ogórki małosolne

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Sernik pianka
Chleb ze słonecznikiem , ... »
Chciałam skosztować ogórka małosolnego . Więc zabrałam się do roboty . Kupiłam ogórki i to co potrzebne by stały się małosolne.
trudność: łatwe
czas: powyżej 60 min
ilość porcji: 25
1i ½ kg małych, twardych ogórków gruntowych
Woda 2 litry
3 łyżki soli
1 główka czosnku obrana
korzeń chrzanu kawałek z 5 cm
koper z 4 łodyżki
Do pojemnika plastikowego kładę na dno chrzan liście ,korzeń , koper i obrane ząbki czosnku . Gotujemy wodę 2 litry i sypiemy sól, rozrabiamy. Na przygotowane ” podłoże „ kładę ogórki podłużnie dosyć ciasno . Na ogórki kładę koper . Zalewam woda ze solą , dociskam talerzem i zostawiam na 3-5 dni, lepiej jak są dociśnięte i nie pływają . Im dłużej leżą tym się bardziej kiszą Gotowe można jeść .
czwartek, 28 sierpnia 2014, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
Komentarze
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/08/ogorki-malosolne.html