Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Sernik pianka
Chleb ze
słonecznikiem , ... »Chciałam skosztować
ogórka małosolnego . Więc zabrałam się do roboty . Kupiłam
ogórki i to co potrzebne by stały się małosolne.trudność: łatweczas: powyżej 60 minilość porcji: 251i ½ kg małych, twardych
ogórków gruntowych
Woda 2 litry3 łyżki
soli1 główka
czosnku obranakorzeń
chrzanu kawałek z 5 cm
koper z 4 łodyżkiDo pojemnika plastikowego kładę na dno
chrzan liście ,korzeń ,
koper i obrane ząbki
czosnku . Gotujemy
wodę 2 litry i sypiemy
sól, rozrabiamy. Na przygotowane ” podłoże „ kładę
ogórki podłużnie dosyć ciasno . Na
ogórki kładę
koper . Zalewam
woda ze
solą , dociskam talerzem i zostawiam na 3-5 dni, lepiej jak są dociśnięte i nie pływają . Im dłużej leżą tym się bardziej kiszą Gotowe można jeść .

czwartek, 28 sierpnia 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter