Wykonanie
Ta surówka jest po prostu obłędna w smaku.
Seler znany jako afrodyzjak jest także skarbnicą cennych minerałów i witamin. Dostarcza sporej
dawki witamin z grupy B, witaminy: A, E, C, a także spore ilości fosforu, wapnia czy potasu.
Suszona śliwka nadaje surówce specyficznego aromatu i cennego błonnika, a
orzechy włoskie chrupkości i całej gamy cennych witamin i składników odżywczych. Surówka świetnie komponuje się z
białym mięsem, ale może być także pełnowartościową przekąską w ciągu dnia.
Składniki:1 duży
korzeń selera1 duże
jabłko (lub dwa mniejsze)sok z 1/2
cytryny2 łyżeczki
cukru pudru10
orzechów włoskich1 łyżka
oleju10 suszonych
śliwekSeler i
jabłko obieramy i ścieramy na tarce lub w robocie na dużych oczkach. Skrapiamy
sokiem z cytryny. Dosładzamy
cukrem pudrem.
Orzechy siekamy.
Śliwki siekamy na kawałki. Dodajemy
olej. Wszystko razem mieszamy. Smacznego!