Te pączki w przeciwieństwie do tradycyjnych, dużych, nadziewanych marmoladą robi się ekspresowo. Wystarczy wymieszać składniki w misce i za pomocą łyżeczki porcjować ciasto do garnka z rozgrzanym tłuszczem. Mini pączki są puszyste, delikatne i po prostu rozpływają się w ustach. Idealnie smakują posypane cukrem pudrem. Koniecznie spróbujcie :)Składniki:230 g mąki1/2 łyżki domowego cukru waniliowego1 łyżeczka proszku do pieczeniaszczypta soli3 duże jajka300 g serka homogenizowanego waniliowego1/2 łyżki wódki lub spirytusuolej (do smażenia)cukier puder (do obtoczenia)Mąkę przesiać, dodać sól, proszek do pieczenia i cukier waniliowy. W misce zmiksować jajka z serkiemhomo. Dodać wódkę (lub spirytus) oraz mąkę. Połączyć składniki. Olej rozgrzać do temp. ok. 180 stopni. Za pomocą łyżeczki zamoczonej w gorącym oleju wrzucać porcje ciasta. Smażyć z obydwu stron na złoty kolor. Gotowe pączki odsączyć na ręczniku papierowym. Posypać cukrem pudrem. Smacznego!