Dziś postanowiłam wykorzystać sezonowe owoce do przygotowania pysznego deseru owocowego zatopionego w jagodowym sosie. Do jego przygotowania można wykorzystać dowolne owoce, które lubimy lub które akurat mamy pod ręką. Dodatek bezy nadaje deserowi słodyczy i chrupkości, a syrop o smaku Irish cream fajnie podkreśla całość.Składniki:1 dojrzała nektarynka4 dojrzałe morele1/2 szklanki malin1/2 szklanki jagód150 ml gęstego jogurtu naturalnego (np. greckiego)2 łyżeczki cukru40 g bez2 łyżeczki syropu irish creamJagody zmiksować z jogurtem i cukrem pudrem. Na dno szklanek ułożyć po kilka bez. Na bezy ułożyć pokrojone w cząstki morele i nektarynki, posypać malinami. Owoce polać sosem jagodowym, udekorować bezami i polać syropem. Podawać od razu. Smacznego!