ßßß
Składniki10 łyżek świeżo zmielonego siemienia lnianego (ja użyłam brązowego, bo akurat takie miałam w domu, ale złote też jest wspaniałe i zawiera więcej kwasów omega-3)0,5 szklanki mleka sojowego bez cukru lub innego, które lubicie0,5 szklanki mleka kokosowego2 łyżki syropu buraczanego1 łyżka sproszkowanego korzenia maca na dekorację: morele, maliny, jagody, na co tylko macie ochotę
PrzygotowanieLen mielimy w młynku do kawy lub innym urządzeniu, które dobrze rozdrobni ziarenka. Następnie wszystkie składniki dokładnie miksujemy w blenderze lub mieszamy zwykłą trzepaczką przez kilka minut. Przekładamy do pucharków lub szklanek i chowamy do lodówki na kilka godzin. Ja swój pudding wkładam od razu do słoika i trzymam w lodówce całą noc, a rano zabieram do pracy. Podjadam go sobie wtedy przez cały dzień, a wszyscy zastanawiają się, czym się tak delektuję…Z podanych składników wychodzą 2 porcje puddingu.A taki jestem niepozorny, kiedy się nie stroję…