Wykonanie
Za oknem coraz zimniej...Pogoda robi się jesienna, deszcz i brak słońca nie zachęcają do wyjścia z domu. Postanowiłam więc rozproszyć trochę tą smutną aurę ratując się pysznym i pożywnym śniadaniem. Owsiankę uwielbiam, o czym
pisałam już wielokrotnie. Niestety ostatnio czuję
dziwne przesilenie i mam wrażenie, że jestem osłabiona, aby więc zmienić ten stan postanowiłam dorzucić do pysznego śniadania
orzechy i mrożone
jagody, aby doładować się nieco witaminami. Po takim pysznym śniadaniu, żadna pogoda nie jest straszna :)

Składniki:300 ml
mleka4 łyżki
płatków owsianych błyskawicznych1/2 łyżki
miodu3 łyżki
jagód2 łyżki
orzechów (laskowe, włoskie)1 szczypta
cynamonu
Mleko zagotować. Wrzucić owsiankę i cały czas mieszając gotować na małym ogniu do zagęszczenia. Dodać
miód, posiekane
orzechy i
jagody, posypać
cynamonem. Podawać gorącą.