Wykonanie
Owsiankę mogłabym jeść codziennie :) Uwielbiam ją chyba pod każdą postacią. Jest pożywna, zdrowa i ma nieograniczoną ilość wariantów
smakowych. Jeśli rano brakuje mi czasu, dzień wcześniej, wieczorem zalewam
płatki mlekiem i wstawiam do lodówki, rano tylko podgrzewam i dorzucam ulubione dodatki. Przygotowanie takiego śniadania zajmuje chwilę, nie ma więc wymówek, aby pominąć ten najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Zajadajcie owsianki na zdrowie :)

Składniki:250 ml
mleka 1,5 %4 łyżki
płatków owsianych górskich1 łyżka
otrębów pszennych1/2 łyżki
wiórków kokosowych1 łyżeczka płynnego
miodu lub
ksylitolu1/2 szklanki
malin
W rondelku podgrzać
mleko, dodać
płatki, wiórki i
otręby. Gotować na wolnym ogniu przez ok. 3-5 minut do zgęstnienia. Zdjąć z ognia, przelać do miski, dosłodzić
miodem lub
ksylitolem. Na wierzchu ułożyć
maliny. Smacznego!Rady: W wersji ekspresowej owsiankę można także przygotować w kuchence mikrofalowej podgrzewając na najwyższej mocy przez ok. 2 minuty.Jeśli wolicie bardziej wytrawny smak owsianki, możecie zrezygnować z dodatku
miodu lub
ksylitolu.