ßßß

Lubię kremówki...Ale kto by piekł dwa placki, gdy czasu brak? Ze zdjęć nie wygląda na krakersy prawda? Szybka i smaczna, ale uwaga musi się dobrze schłodzić to smak krakersów się rozmywa. Inaczej mamy słonawo... :) Nie mam pojęcia skąd jest przepis..Tzn mam : ze zbiorów Mojej Mamusi:)Składniki:1-2 paczki krakersów1 litr mleka2 budynie śmietankowe lub waniliowe1 margaryna ( Kasia , Palma)pół szklanki maki pszennej tortowej w tym 1 łyżka mąki kartoflanejpół szklanki cukrucukier waniliowy opakowaniecukier puderCzęść mleka zagotować, w drugiej - ze dwie szklanki) dokładnie rozmieszać cukier, budynie, mąkę, cukier waniliowy. Masę wlać na gotujące się mleko i ugotować budyń. Do gotującej się masy dodać margarynę, wszystko razem zagotować. UWAGA! Od momentu wlania masy MIESZAĆ cały czas, żeby nie przypalić!!Blaszkę posmarować tłuszczem, ułożyć krakersy, posypać lekko cukrem pudrem, wlać gorący budyń. Na wierzch położyć krakersy. Schłodzić w lodówce (jak zrobimy wieczorem na rano idealna). Przed podaniem posypać cukrem pudrem.Mniam!