Wykonanie

Kolejny eksperyment w kuchni - naleśniki z
mąki orkiszowej - nie za bardzo zamierzony, poprostu nie miałam zwykłej
mąki, więc użyłam tej co była :)I co?Udało się! Chociaż młodzież kręciła nosem jak się dowiedziła, że to takie zdrowe... :DA proporcje takie jak przy zwykłej
mące, czyli:250g
mąki - u mnie taka jak na zdjęciu poniżej2
jajkaszklanka
mlekaszklanka letniej
wody (jak macie w domu to mineralna gazowana byłaby super)szczypta
soli2 łyżki
oleju (u mnie ostatnio
ryżowy)
olej do smażenia (ja czasami smażę na
słoninę, czyli smaruję gorącą patelnię małym kawałkiem
słoniny) - jak dajecie
oleju do ciasta to można smażyć praktycznie na suchej patelnido podania -
serek homogenizowany waniliowy i
borówki amerykańskieSmacznego!