Wykonanie

Roladki z
polędwiczki wieprzowej faszerowane
serkiem kozim,
suszonym pomidorem, listkiem
bazylii i
kaparami, zawinięte w
szynkę szwardzwaldzką, podane na mieszance
sałat od Pana
Ziółko wymieszanej z
olejem z
suszonych pomidorów...No a teraz szczegóły...Składniki dla 4 osób:2 średnie
polędwiczki wieprzowe, mi wyszło 6 roladekplastry
szynki szwardzwaldzkiejopakowanie
koziego twarożku5-6
suszonych pomidorów w
oliwiegarść listków
bazylii3 łyżki
kaparówsól,
pieprz do smaku
olej do smażeniawykałaczki
Polędwiczki umyć, osuszyć, każdą pokroić na 3 równe kawałki, każdy z nich przekroić wzdłuż i rozbić. Oprószyć
solą i
pieprzem. Każdy kotlecik posmarować
serkiem kozim, ułożyć na nim pokrojone na mniejsze kawałki
pomidory,
kapary i
bazylię. Zawinąć w rulon, opakować w plaster
szynki i spiąć wykałaczką. Smażyć na
oleju przez ok. 5 minut.Ja podałam roladki na miksie
sałat wymieszanym z
olejem z
pomidorów suszonych.Smacznego!