ßßß Cookit - przepis na pierogi ruskie

pierogi ruskie

nazwa

Wykonanie

to zdecydowanie moje ulubione pierogi. Przypominają mi smak dzieciństwa. Są trochę inne niż klasyczne ruskie, bo nie ma w farszu cebuli, ale tak właśnie robiła je moja Babcia i ja robię tak samo, i podobnie jak babcia podaję je z kwaśną śmietaną. Czy jest coś lepszego?
potrzebne składniki
400g białego sera,
500g ugotowanych ziemniaków,
składniki i przepis na ciasto TUTAJ
Ziemniaki i ser przekręcamy przez maszynkę do mielenia mięsa (można też użyć praski do ziemniaków), doprawiamy i dokładnie mieszamy
Pierogi wrzucamy na wrzącą osoloną wodę z dodatkiem oleju i gotujemy jeszcze około 2 minuty od wypłynięcia.
Podajemy z kwaśną śmietaną i odrobiną soli.
Źródło:http://zeby-zycie-mialo-smaczek.blogspot.com/2011/09/pierogi-ruskie.html