ßßß
Składniki na muffiny:260g mąki pszennej10g proszku do pieczeniaszczypta soli2 średnie pomarańcze250ml soku pomarańczowego (dałam ok 200 ml)140g cukru kryształu1 jajko125g miękkiego masła40ml likieru pomarańczowego ( w moim przypadku blue curacao )Składniki na krem czekoladowy:300g gorzkiej czekolady200ml śmietany kremówkistarta skórka z pomarańczy uprażona na suchej patelnizłote kuleczkiSuche składniki mieszamy z suchymi, w drugiej miseczce mieszamy mokre składniki, następnie do mokrych składników przesypujemy suche i mieszamy, aż do ich połączenia. Następnie przelewamy ciasto do silikonowych papilotek i umieszczamy w piekarniku rozgrzanym do 190 st C. Pieczemy 20-25 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu muffinki pozostawiamy do wystygnięcia.W między czasie przygotowujemy krem czekoladowy. Do garnuszka ( umieszczonego na palniku) ze śmietaną kremówką, wkładamy czekoladę gorzką podzieloną na cząstki, mieszamy, aż do powstania gęstej masy. Na 20 minut wkładamy do lodówki, następnie przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy muffiny. Są nieziemskie. Polecam w swoim i Domi imieniu :D