ßßß Cookit - przepis na Czekoladowe muffiny z jeżynami i malinami

Czekoladowe muffiny z jeżynami i malinami

nazwa

Wykonanie

Więc tak, wszystko się zaczęło od tego, że poszłam w krzaki i... nic tam nie znalazłam, tylko się podrapałam i porysowałam, byłam niepocieszona... i nagle przyszła ona - Ewcia - trzymająca w dłoniach pojemniczek wypełniony...JEŻYNAMI...Jakżesz ja się ucieszyłam, po trzykroć pytałam czy oby są one dla mnie...ufff dla mnie ;) Plan na zagospodarowanie miałam jak już lazłam w te krzaki, achhh jak to dobrze mieć Ewcię ( a właściwie jej babcię, która owe jeżyny osobiście nazbierała ).
Składniki na 12 szt.
2 1/2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki cukru trzcinowego
1 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/4 szklanki masła ( rozpuszczonego)
2 łyżki ciemnego kakao
ok. 1 szklanki mleka 3,2 %
Składniki na krem:
2 łyżki miękkiego masła
300 g serka Philadelphia czekoladowego Milka
Wszystkie suche składniki mieszamy w jednej misce, następnie dodajemy do nich masło i mleko, dokładnie miksujemy. Przekładamy do papilotek umieszczonych w gniazdach blachy do pieczenia muffinów, zatapiamy w cieście po kilka jeżyn i malin. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 180 st. C przez około 20-25 min, do suchego patyczka.
Na ostudzone muffiny nakładamy przygotowany krem. Do serka Philadelphia dodajemy masło i miksujemy na najniższych obrotach. Ponieważ serek jest słodki, tym razem nie potrzebujemy cukru. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego, szprycy, lub nakładamy łyżką stołową i dekorujemy muffiny, przyozdabiamy owocami leśnymi. Smacznego!!!
Źródło:http://ciasteczkowapotworzyca.blox.pl/2013/09/Czekoladowe-muffiny-z-jezynami-i-malinami.html