ßßß
Składniki na 12 szt.2 1/2 szklanki mąki pszennej3/4 szklanki cukru trzcinowego1 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej1/4 szklanki masła ( rozpuszczonego)2 łyżki ciemnego kakaook. 1 szklanki mleka 3,2 %Składniki na krem:2 łyżki miękkiego masła300 g serka Philadelphia czekoladowego MilkaWszystkie suche składniki mieszamy w jednej misce, następnie dodajemy do nich masło i mleko, dokładnie miksujemy. Przekładamy do papilotek umieszczonych w gniazdach blachy do pieczenia muffinów, zatapiamy w cieście po kilka jeżyn i malin. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 180 st. C przez około 20-25 min, do suchego patyczka.Na ostudzone muffiny nakładamy przygotowany krem. Do serka Philadelphia dodajemy masło i miksujemy na najniższych obrotach. Ponieważ serek jest słodki, tym razem nie potrzebujemy cukru. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego, szprycy, lub nakładamy łyżką stołową i dekorujemy muffiny, przyozdabiamy owocami leśnymi. Smacznego!!!