ßßß
Składniki:200 g miękkiego masła140 g cukru320 g mąki pszennej1 jajko1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soli1/2 łyżeczki aromatu migdałowego1 duża paczka m&ms bez orzeszkówMasło ucieramy z cukrem, do tej mieszanki dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i solą, następnie jajko i aromat. Dokładnie mieszamy. Najpierw użyłam miksera, następnie wzięłam się za ugniatanie. Kiedy powstanie gładkie ciasto, bierzemy w dłoń wałek i rozwałkowujemy je na około 3 mm. Wykrawamy tęczę ( użyłam wykrawaczki Wiltona ). Wciskamy w tęczę m@msy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ( można zabezpieczyć się większą ilością kolorowych drażetek, aby ich nie zabrakło ). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C, pieczemy przez około 10-12 minut. Smacznego!!!
Przepis zaczerpnięty od Nigelli, niewiele zmieniłam proporcje.