Wykonanie
Pomysł na szybki obiad? Roladki z
indyka, w których można zawinąć swoje ulubione dodatki. Idealnie do tego nadają się
suszone pomidory, świeże listki
szpinaku i kremowy
serek- który nada potrawie wyrazu. I
serek i
suszone pomidory są na tyle intensywne, że właściwie nie trzeba już używać przypraw. Roladki z
indyka ugotowane na parze są soczyste i delikatne.
Składniki:5 kotletów z
piersi indyka (ok. 600g)50g świeżych listków
szpinaku125g
serka kremowego Pesto i
Rukola- Arla Apetina10
suszonych pomidorów w
olejuWykonanie:Kotlety z
indyka rozbijamy tłuczkiem do
mięsa. Każdy z kotletów smarujemy
serkiem z pesto i
rukolą. Układamy umyte i osuszone listki
szpinaku i po dwa
suszone pomidory. Zawijamy ciasne roladki. Delikatnie smarujemy je z wierzchu
olejem z
pomidorów.Tak przygotowane roladki gotujemy na parze przez ok. 20 minut.Roladki znakomicie smakują na ciepło, można je również pokroić na plasterki i podawać jako zimną przekąskę.