Dzisiaj przepis na deser, który jest bardzo łatwy do przygotowania, a jednocześnie bardzo efektowny. Ze względu na przeplatające się kolory i fantazyjne ozdoby.3 jajka (oddzielnie żółtka i białka)200g cukru200g masła2 serki homogenizowane waniliowe1 biała czekoladagarść malingarść jagódUtrzeć żółtka z cukrem. Stopić masło, przestudzić i dodać do masy. Dodać serki homogenizowane i wymieszać.Masę podzielić na trzy części - do jednej dodać stopioną połowę czekolady, do drugiej zmiksowane maliny, a do trzeciej zmiksowane jagody. Ubić pianę z białek i wymieszać z masami. Nakładać do kieliszków/pucharków na zmianę masy. Włożyć do lodówki na kilka godzin.Pozostałą połowę czekolady rozpuścić i zrobić na pergaminie wzorki. Poczekać aż czekolada zastygnie, podważyć je i udekorować nimi deser.Smacznego!