Wykonanie
Miły i przyjemny przepis na śniadanie. Szczególnie w weekend, kiedy mamy trochę więcej czasu na kręcenie się po kuchni :)

Co jest nam potrzebne?
Jajka ( po jednym do każdego naczynia)pikantne
salamiser ( ja użyłam
parmezanu, ale można dodać równie dobrze każdego, na jaki tylko ma się ochotę)świeża
bazyliasólpieprzNa dnie kokilek kładziemy
salami, pokrojone w cienkie paseczki. Jeśli macie ochotę, możecie je wcześniej, lekko podsmażyć na patelni. Przykrywamy warstwą
sera. Dodajemy część naszej
bazylii. Wbijamy po
jajku. Na samym końcu posyp
solą i
pieprzem, resztą
bazylii. Można dodać na samą górę też odrobinę
sera.


Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 15 minut.

Podajemy obowiązkowo ze świeżym
chlebem!Smacznego!
Kami!