Wykonanie
Cześć =)
Chleb smażony w
jajku na pikantnie, pojawia się na moim
stole w sobotę lub w niedzielę od dawna. Kiedyś, dawno temu, smażyła tak
chleb moja koleżanka, z którą chodziłem do kina na filmy animowane. Pamiętam, że zawsze mi smakował i starałem się odtworzyć ten przepis, aż w końcu mi się udało.Przyprawiać można dowolnie - według upodobań i uznania. Myślę, że takie śniadanie, lunch, przekąska lub kolacja, może zasmakować każdemu.Zachęcam wszystkich do samodzielnego przygotowania tostów francuskich, ponieważ naprawdę warto!


Potrzebne będą (w zależności od ilości osób):- kilka kromek
chleba-
jajka (około 1
jajko na 2 kromki)-
sól,
pieprz-
chili,
bazylia- tłuszcz do smażeniaSposób wykonania:1)
Jajka wbijamy do miski, rozbełtujemy je, dodajemy
przyprawy i wszystko dokładnie mieszamy.

2) Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu.3) Każdą kromkę
chleba maczamy w jajkach bezpośrednio przed położeniem na patelni.4) Smażymy na złoto z obu stron.

Smacznego =)