Wykonanie

Moja siostra wynalazła ten przepis gdzieś w internecie i trzeba przyznać , że jest warty wykorzystania ... w każdym razie miło spędziłyśmy czas :)3 szklanki
mąki orkiszowej typ 18501 łyżeczka suchych
drożdży1 i ¼ szklanki ciepłego
mleka2 łyżki
miodu2 łyżeczki
soli2-3 łyżki
oliwy1 kubek fig,
daktyli,
moreli,
śliwekPokroić
owoce. Do miski wsypać
mąkę,
drożdże,
sól,
miód i
owoce. Dolać szklankę
mleka i wymieszać ciasto, a następnie wyrobić je ręcznie, oceniając czy jeszcze trzeba dolać
mleka. Dodać
oliwę i ponownie wyrobić ciasto. Powinno być miękkie, elastyczne, nie klejące się do rąk. Przykryć miskę folią i odstawić w ciepłe miejsce na pół godziny.
Potem podzielić ciasto na równe części i uformować bułeczki. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do wypieków i odstawić na kolejne pół godziny. Piec przez pół godziny w 180 CMiłego pieczenia ... K :)