ßßß
Moja siostra wynalazła ten przepis gdzieś w internecie i trzeba przyznać , że jest warty wykorzystania ... w każdym razie miło spędziłyśmy czas :)3 szklanki mąki orkiszowej typ 18501 łyżeczka suchych drożdży1 i ¼ szklanki ciepłego mleka2 łyżki miodu2 łyżeczki soli2-3 łyżki oliwy1 kubek fig, daktyli, moreli, śliwekPokroić owoce. Do miski wsypać mąkę, drożdże, sól, miód i owoce. Dolać szklankę mleka i wymieszać ciasto, a następnie wyrobić je ręcznie, oceniając czy jeszcze trzeba dolać mleka. Dodać oliwę i ponownie wyrobić ciasto. Powinno być miękkie, elastyczne, nie klejące się do rąk. Przykryć miskę folią i odstawić w ciepłe miejsce na pół godziny. Potem podzielić ciasto na równe części i uformować bułeczki. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do wypieków i odstawić na kolejne pół godziny. Piec przez pół godziny w 180 CMiłego pieczenia ... K :)