ßßß

Składniki (6-8 porcji):- 2 płaty ciasta filo- 2 średnie jabłka- 1/2 szklanki malin mrożonych*- 1 łyżka cynamonu- cukier puder do posypania (opcjonalnie)- olej/rozpuszczone masło do posmarowaniaJabłka pokrój w kostkę, wrzuć do garneczka razem z cynamonem i malinami. Podgotuj przez ok. 15 minut, co trochę mieszając. Płaty ciasta pokrój na 16 kwadratów (na 4 i każdy z nich znowu na 4). Foremkę na muffiny natłuść. Wybierz 4 kawałki ciasta ułóż na sobie, co drugi obrócony. Ułóż je w foremce, wypełnij 2,3 łyżkami owoców. Piecz w 180 stopniach, ok 20-25 minut, aż ciasto się przypiecze. Pyszne na ciepło, można posypać cukrem pudrem przed podaniem.*W sezonie oczywiście świeżych ;)
