Wykonanie
            Bardzo smaczna, prosta i szybka do wykonania 
sałatka. W zasadzie można ją robić przez cały rok, bo składniki są dostępne o każdej 
porze roku. Robiłam ją już wielokrotnie odkąd natknęłam się na jej przepis w miesięczniku Babeczka nr 5/1996.

Składniki :500 g 
pieczarek3 
cebule ( ok. 200 g )3 ugotowane na twardo 
jajka4 
ogórki konserwowe ( ok. 200g)
natka pietruszki3 - 4 łyżki 
majonezu2 - 3 łyżeczki 
musztardysól, 
cukier do smakuWykonanie :Pokrojone w cieniutkie plasterki 
pieczarki gotujemy ok. 5 minut, odcedzamy i odstawiamy do całkowitego ostudzenia. 
Cebule kroimy w półtalarki, sparzamy, odcedzamy i również odstawiamy do całkowitego ostudzenia. 
Jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach. 
Ogórki kroimy w drobną kosteczkę. Tak przygotowane składniki mieszamy, dodajemy drobno posiekaną 
natkę pietruszki, 
majonez, 
musztardę, 
sól i 
cukier do smaku. Przygotowujemy ją na kilka godzin przed podaniem.

Polecam również :