Wykonanie
Zostałam tym daniem poczęstowana przez bratową. Można ja przyrządzać jako danie bezmięsne, jak również można dodać podpieczone kawałki
kurczaka lub
indyka. W mojej kuchni jest to niesamowicie ważne, gdyż zazwyczaj wybieram dania bezmięsne, kiedy moja połówka musi
mieć coś "na ząb". W tym daniu można połączyć oczekiwania jednej i drugiej strony bez dodatkowego nakładu czasu i starań.Składniki:-
makaron-
szpinak (w tym wypadku mrożony)-
ser biały-
pieprz,
sólPrzygotowanie:
Makaron gotujemy, odcedzamy. Na patelni smażymy
szpinak, dodajemy
biały ser,
pieprz,
sól do smaku. Mieszamy z
makaronem. Dodajemy na wierzch
bazylię.W wersji z
mięsem kroimy
mięso na kawałki i podsmażamy na patelni przed dodaniem
szpinaku. Smacznego!