Wykonanie
Masz już dość zwykłych panierowanych kotletów z piersi kurczaka? A może szukasz prostego przepisu na obiad? W takim razie proponuję Ci
pierś kurczaka po żydowsku. Niby proste, a jednak niebanalne.
Czosnek i
cynamon działają tu zdecydowanie na plus. Koniecznie wypróbujcie u siebie w domu :) U mnie ten
kurczak zagościł na stałe. Przepis od Małej Mi .
pierś z kurczakaolej lub inny tłuszcz do smażenia
mąkajajkomarynata4 łyżki
oleju1 łyżka
soku z cytryny0,5 łyżeczki
soli0,5 łyżeczki
czarnego pieprzu0,5 łyżeczki
cynamonu1 posiekany na drobno ząbek
czosnkuPierś z kurczaka pokroić w plastry na kotlety. Ewentualni rozbić tłuczkiem jak zwykle.Przygotować marynatę - wszystkie składniki mieszamy w misce, a następnie wrzucamy do marynaty
kurczaka, przykrywamy miskę folią i zostawimy na godzinę w lodówce.Po tym czasie wyjmujemy
mięso z marynaty, obtaczamy w rozmąconym
jajku, a następnie w
mące. Smażymy na rozgrzanej patelni na tłuszczu.