Wykonanie

Po raz kolejny zainteresował mnie Pomysł na... z
Winiar, tym razem gołąbki inaczej. Zrobiłam i muszę przyznać, że są całkiem smaczne, dlatego
mogę szczerze Wam je polecić. A przy tym nie wymagają wysiłku w przygotowaniu :-)Składniki:400 g
mięsa mielonego200 g
kapusty białej100 g
ryżu białego100 ml
śmietanki 18%olej do smażeniaWykonanie:
Kapustę drobno posiekać, przełożyć do miski razem z
ryżem. Zalać wrzącą
wodą, odczekać 10 minut i dobrze odcedzić. Wymieszać z
mięsem mielonym, przyprawić
solą i
pieprzem. Uformować osiem pulpetów. Na rozgrzanym
oleju lekko przyrumienić z obu stron, po czym przełożyć do garnka. Pomysł na... wymieszać z 600 ml
wody i 100 ml
śmietanki. Zalać pulpety i gotować pod przykryciem na małym ogniu ok. 40 minut.
