Przepis na to ciasto dostałam od koleżanki, która znalazła go na którymś z blogów kulinarnych. Najpierw sama je wypróbowała, a teraz i u mnie gości na stole, bowiem jest bardzo smaczne, a przy tym szybko się je przyrządza.Składniki:kilka mandarynek1 paczka masła (250g)120g cukru pudru4 jajkacukier waniliowy200g mąki pszennej100g mąki ziemniaczanej1,5 łyżeczki proszku do pieczenialukier:100g cukru pudru3-4 łyżki soku z mandarynek lub pomarańczyWykonanie:Mandarynki obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie ucierając dodać jajka, a potem stopniowo obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na końcu wrzucić mandarynki i wszystko wymieszać łyżką.Ciasto przełozyć do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą formy keksowej. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st.C i piec ok. 60 minut.Wystudzone ciasto posmarować lukrem lub posypać cukrem pudrem.Niestety tak, jak szybko się je przyrządza, tak szybko znika ze stołu :-) proponuję podwoić porcję :-)