ßßß


Przepis znalazłam na opakowaniu margaryny "KASIA". Myślę, że takie pierniczki będą doskonałą ozdobą na "żywej" choince :-)Trzeba tylko, zaraz po upieczeniu zrobić w pierniczkach dziurkę na wstążeczkę (np. za pomocą wykałaczki) oraz udekorować je lukrem. Ja poszłam na łatwiznę i użyłam gotowych pisaków lukrowych :-)Składniki:1/2 kostki margaryny "Kasia"1 1/2 szkl. cukru pudru3 szkl. mąki3/4 szkl. miodu1 jajko1 łyżeczka proszku do pieczenia1 op. przyprawy do pierników (20g)2 łyżeczki kakaoWykonanie:Wszystkie składniki wymieszać i wyrobić na jednolite i gładkie ciasto. Rozwałkować na grubość ok. 5 mm i wycinać pierniczki. Piec ok. 10 minut w temp. 180 st. C.Smacznego :-)