Tym razem, proponuję coś dla wielbicieli owoców morza. Bardzo prosty i szybki przepis na krewetki, z dodatkiem czosnku i podlane winem.Najlepiej smakują ze świeżą bagietką :-)Składniki:ok. 250 g krewetek mrożonych4 ząbki czosnkusól, pieprzchilli w proszkuoliwa z oliwek do smażeniaewentualnie kieliszek (50 ml) białego winasok z cytrynyWykonanie:Krewetki włożyć do miski i rozmrozić, zalewając je letnią wodą, po czym obrać z pancerzy (jeżeli nie są już obrane) i osuszyć.Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Smażyć około minuty. Następnie wrzucić krewetki i smażyć około 5 minut, dolać wino (opcjonalnie) i jeszcze krótką chwilę smażyć na większym ogniu, aż do odparowania wody.Przed podaniem skropić cytryną.Smacznego :-)