Dzisiaj zapraszam na przepyszne roladki z indyka :-)Składniki:ok. 6 szt. sznycli z indyka2 szt. białej kiełbasy6 grubszych plasterków sera żółtego2 cebuleprzyprawy: sól, pieprz, bazylia, papryka słodka w proszkuśmietana i mąka do zagęszczenia sosu(1 czubata łyżka mąki na 1/2 szkl. śmietany)tłuszcz do smażeniaWykonanie:Sznycle umyć, osuszyć i delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa, po czym oprószyć przyprawami.Na każdym sznyclu ułożyć po plasterku sera i kawałku białej kiełbasy, zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Roladki obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony.Cebulę obrać, pokroić i dodać do roladek. Podlać wodą (można dodać również wina, podkreśli smak potrawy) i dusić pod przykryciem do miękkości roladek.Na koniec zagęścić sos mąką wymieszaną ze śmietaną.Smacznego :-)