Składniki:300g kasza gryczanamarynowane kulki-buraczki400g piersi z indyka1 duża czerwona cebulanatka pietruszki3 duże soczyste pomarańczepieprz mielonysólziołowa Kamissos:sok wyciśnięty z jednej pomarańczy1 duża łyżka musztardyoliwa z oliwek 1/4 szklankisól, pieprz do smakuKaszę gryczaną gotuję na sypko. Mięso wkładam do małej brytfanki do piekarnika skrapiam delikatnie oliwą. Następnie oprószam soląziołową i odrobiną świeżo mielonego pieprzu. Piec ok 20min w 160C.cebulę kroję w piórka. Pomarańczę obieram i kroję w ósemki (bez białej błonki).W dużym naczyniu żaroodpornym wsypuję na dno kaszę gryczaną, upieczoną pierś z indyka kroję na kawałki ok 3cm w poprzek i układam na wierzchu. Następnie buraczki i posypuję wszystko cebulą. Polewam 1/2 sosu (należy połączyć ze sobą wszystkie składniki sosu- dokładnie wymieszać) i wstawiam do piekarnika na 10-15min tak by wszystko się zagrzało i smaki przegryzły.Po wyjęciu potrawy z piekarnika układam na wierzchu cząstki pomarańczy - polewam pozostałą częścią sosu i posypuję natką pietruszki.Smacznego!