Wykonanie
            
Do zrobienia 
masła migdałowego nie potrzeba niczego więcej niż 
migdały i blender, tak samo jak przy 
maśle fistaszkowym. Użyłam ok 100 gram 
migdałów, bo akurat tyle miałam, można zrobić z dowolnej ilości. Nie dodałam żadnej 
soli ani 
cukru, czy 
miodu. Stwierdziłam, że jak 
będę miała ochotę to sobie posolę albo posłodzę, nie 
będę o tym decydować naprzód.Okazało się, że 
migdały są dużo bardziej kruche niż 
fistaszki. 
Masło wyszło gładkie, ale nie tak kremowe jak 
orzechowe, bo nie chciałam żeby było lejące. Nie blanszowałam ich, bo skórka to dodatkowy błonnik ;)Drugie śniadanie mam dzisiaj bardzo pożywne: 
jabłko pokrojone w plastry, przesmarowane 
masłem migdałowym i posypane 
cynamonem i 
brązowym cukrem, polecam! :)Smacznego!