Wykonanie
Śliwkowe muffinki na bezcukrowej diecie :)

Składniki (na 6 babeczek):1 i 1/4 szklanki
mąki pszennej,1 i 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia,1 łyżka roztopionego
masła,80 g
waniliowego serka homogenizowanego,1
jajko,2/5 szklanki
mleka,6 twardych dużych okrągłych
śliwek,
sól.Wykonanie:
Śliwki myjemy, osuszamy, przekrawamy na pół i usuwamy pestki. Do miski przekładamy
serek.W większej misce mieszamy
mąkę,
proszek do pieczenia, szczyptę
soli i roztopione
masło. Do
mąki dodajemy roztrzepane
jajko z
mlekiem i dokładnie mieszamy.Sześć silikonowych foremek na muffinki napełniamy połową ciasta. Do foremek wkładamy po śliwce i rozdzielamy
serek. Na wierzch kładziemy pozostałe ciasto.Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 150 st. C i pieczemy przez około 20-25 minut, aż babeczki wyrosną i się zrumienią.

Smacznego!Przepis bierze udział w akcji:made by Kejt