ßßß
Składniki:250 g masła,4 łyżki miodu,3/4 szklanki brązowego cukru,2,5 szklanki mąki pszennej,3/4 szklanki drobnych płatków owsianych,1/4 łyżeczki przyprawy do piernika,100 g grubo pokrojonych orzechów włoskich,12 kostek białej czekolady,Wykonanie:Na małym ogniu podgrzewamy masło z miodem oraz cukrem. Zdejmujemy z ognia, gdy składniki się połączą. Rozgrzewamy piekarnik do 150 st. C, wyściełamy blaszkę (25 x 35 cm) papierem do pieczenia.Mieszamy mąkę z płatkami owsianymi, przyprawą do piernika i orzechami. Wlewamy masło z miodem i cukrem, mieszamy, aż składniki się połączą.Ciasto rozsmarowujemy na blaszce, wyrównujemy powierzchnię, wtykamy kawałki czekolady.Pieczemy 20-25 minut, studzimy, a następnie kroimy na porcje, tak aby w każdej znalazło się trochę czekolady.
Smacznego!Przepis z: KUCHNIA nr 11-2012 bierze udział w akcji:made by Kejt