Wykonanie

Składniki:250 g
masła,4 łyżki
miodu,3/4 szklanki
brązowego cukru,2,5 szklanki
mąki pszennej,3/4 szklanki drobnych
płatków owsianych,1/4 łyżeczki
przyprawy do piernika,100 g grubo pokrojonych
orzechów włoskich,12 kostek
białej czekolady,Wykonanie:Na małym ogniu podgrzewamy
masło z
miodem oraz
cukrem. Zdejmujemy z ognia, gdy składniki się połączą. Rozgrzewamy piekarnik do 150 st. C, wyściełamy blaszkę (25 x 35 cm) papierem do pieczenia.Mieszamy
mąkę z
płatkami owsianymi,
przyprawą do piernika i
orzechami. Wlewamy
masło z
miodem i
cukrem, mieszamy, aż składniki się połączą.Ciasto rozsmarowujemy na blaszce, wyrównujemy powierzchnię, wtykamy kawałki
czekolady.Pieczemy 20-25 minut, studzimy, a następnie kroimy na porcje, tak aby w każdej znalazło się trochę
czekolady.

Smacznego!Przepis z: KUCHNIA nr 11-2012 bierze udział w akcji:made by Kejt