Wykonanie
...na inaugurację, ulubionego! sezonu
malinowego... :)
źródło przepisu: brulionzprzepisami.blox.pl200g
mąki pszennej200g
płatków owsianych (dałam 120 g owsianych i 80 g żytnich)250g miękkiego
masła140g jasnego
cukru brązowego250g
malin (mogą być mrożone - nie rozmrażać przed dodaniem)garść orzeszków
pini (lub innych)
Mąkę wymieszać w misce z
płatkami i
cukrem, dodać
masło. Rozdrabniać w palcach na okruchy (będą się lekko kleić).Formę (21x21 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. 3/4 masy wyłożyć na dno, docisnąć do brzegów. Wysypać
maliny, rozłożyć równomiernie, posypać resztą ciasta i orzeszkami
pini.Piec 35-40 minut w temperaturze 180 stopni. Wyjąć z piekarnika, ostudzić, po czym pokroić w kwadraty. Można posypać
cukrem pudrem.Smacznego!