Wykonanie
Jako wielka fanka
makaronu w każdej postaci, a także podróży nie mogłam przejść obojętnie obok akcji "
Makaron rządzi zdrowo- podróż przez Europę!", dlatego podejmuję wyzwanie :)Pierwszy przystanek w naszej wspólnej podróży przez Europę to boskie Włochy :)
MAKARON Z
ORZECHAMI I GORGONZOLĄProste i szybkie wykonanie. Najlepiej do sosu pasuje spaghettini, ale nie miałam go niestety chwilowo w domu :) Przepis ten kojarzy mi się z wakacjami i pełnym relaksem.

Składniki (dla 4 osób):3-4 garści
makaronu (z pszenicy durum),200 ml
śmietany 12 %,100 g
sera gorgonzola,2 garści łuskanych
orzechów włoskich,1
cebula,50 g
masła,
sól,tarty
parmezan.JAK TO ROBIMY???Drobno posiekane
orzechy podsmażamy na
maśle z pokrojoną w kostkę
cebulą. Dodajemy pokrojony w kostkę
ser, szczyptę
soli oraz
śmietanę. Mieszamy i podgrzewamy, aż do połączenia wszystkich składników.Wrzucamy odcedzony
makaron na patelnię z sosem, całość mieszamy.Podajemy posypane tartym
parmezanem.

Buon appetito!Przepis dodaję do akcji: