ßßß
Składniki:ciasto :250 g mąki,140 g masła,70 g cukru pudru,2 żółtka,szczypta soli.nadzienie:300 g świeżych jeżyn,300 g świeżych malin,200 g twarożku homogenizowanego,50 g cukru pudru.polewa:100 g galaretki malinowej,50 ml wódki.JAK TO ROBIMY?Przygotowujemy ciasto: siekamy szerokim nożem mąkę z masłem. Dodajemy sól, cukier i żółtka, szybko zagniatamy i wkładamy do lodówki na około godzinę. Potem rozwałkowujemy, przekładamy do formy na tartę, nakłuwamy widelcem i pieczemy, aż nabierze złotego koloru w temperaturze 150 stopni (mniej więcej 20 minut). W tym czasie mieszamy twarożek z cukrem pudrem. Następnie wykładamy go na upieczoną i przestudzoną tartę, a na masie koliście naprzemiennie układamy jeżyny i maliny.
Wstawiamy do lodówki.Międzyczasie w garnku rozpuszczamy galaretkę, wlewamy wódkę i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną , a następnie mocno schłodzoną polewą zalewamy tartę, którą trzymamy w lodówce, aż stężeje.

Smacznego!