Wykonanie
Wciąż korzystając z uroków sezonowych
owoców :)

Składniki:ciasto :250 g
mąki,140 g
masła,70 g
cukru pudru,2
żółtka,szczypta
soli.nadzienie:300 g świeżych
jeżyn,300 g świeżych
malin,200 g
twarożku homogenizowanego,50 g
cukru pudru.polewa:100 g
galaretki malinowej,50 ml
wódki.JAK TO ROBIMY?Przygotowujemy ciasto: siekamy szerokim nożem
mąkę z
masłem. Dodajemy
sól,
cukier i
żółtka, szybko zagniatamy i wkładamy do lodówki na około godzinę.
Potem rozwałkowujemy, przekładamy do formy na tartę, nakłuwamy widelcem i pieczemy, aż nabierze złotego koloru w temperaturze 150 stopni (mniej więcej 20 minut). W tym czasie mieszamy
twarożek z
cukrem pudrem. Następnie wykładamy go na upieczoną i przestudzoną tartę, a na
masie koliście naprzemiennie układamy
jeżyny i
maliny.

Wstawiamy do lodówki.Międzyczasie w garnku rozpuszczamy
galaretkę, wlewamy
wódkę i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną , a następnie mocno schłodzoną polewą zalewamy tartę, którą trzymamy w lodówce, aż stężeje.



Smacznego!