Wykonanie
I już po Świętach! Wszystko powoli wraca do normy. Szkoda tylko, że z wagą tak nie jest.Od nowego roku na moim blogu powstanie kolejna zakładka - " odchudzanie ze smakiem " - to jest już POSTANOWIONE!!!Zabieram się za siebie i za wszystko wokół, także będzie wesoło:) Jednak zostało mi jeszcze kilka dni żeby sobie żywieniowo po grzeszyć Ostatnio z Adamem zrobiliśmy na imprezę pyszne palmiery na słono z
masłem czosnkowym i
szynką serrano. Myślę, że to fajna propozycja na imprezę Sylwestrową.Zapraszam

Składniki:1 opakowanie
ciasta francuskiego100 g
masła2 ząbki
czosnkugarść świeżej
bazyliiszynka serranosólpieprz
Przygotowanie:1. Piekarnik nastawić na temperaturę 200 C z funkcją grzania góra i dół. Przygotować blachę wykładając na nią papier do pieczenia.2. W misce umieszczam miękkie
masło, przeciśnięty przez praskę
czosnek, posiekana
bazylię,
sól i
pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszam.3. Na płat
ciasta francuskiego wykładam równo
masło ziołowo-
czosnkowe
4. Następnie nakładam plastry
szynki serrano
5. Zwijam teraz ciasto z dwóch stron (dłuższe boki), aby dwa wałki spotkały się w połowie.Wkładam Ciasto do zamrażarki na 10 min - jeżeli nie masz czasu możesz pominąć tą czynność.6. Następnie wyjmuje ciasto i kroję je na kawałki ok 2 cm.7. Teraz wkładam
między papier do pieczenia i wałkuję by go spłaszczyć na grubość ok 1 cm

8. Gotowe plastry wykładam na blachę.

9. Piekę palmiery ok 15-20 min aż
ciastka będą miały złoty kolor.

Smacznego:)