Wykonanie
Często na kolacje mamy dylemat - co by tu zjeść? Znudziły się nam kanapki, sałatki, tosty itd.Grając w karty zastanawialiśmy się na tym na co mamy ochotę:) Chcieliśmy zjeść coś prostego, nieskomplikowanego i na dodatek szybkiego. Naszła nas ochota na
kaszę z
boczkiem i
śliwką, a do tego ulubiony
kefir. Pycha!! Stwierdziliśmy jednogłośnie, że najlepsze jest proste jedzenie.Spróbujcie naprawdę warto:) Przepis ekspresowy idealny również na obiad.
Składniki:-
kasza gryczana - 1 woreczek-
boczek wędzony- 1/2
cebuli- kilka
śliwek kalifornijskichSposób przygotowania:1.
Kaszę ugotować według opisu na pudełku w
między czasie2. na patelni podsmażyć
boczek pokrojony w drobną kostkę wraz z
śliwką aż zrobią się "skwarki"3. dodać pokrojoną w kostkę
cebulę - smażyć aż się zeszkli4. na patelnie wsypać uprzednio ugotowaną
kaszę i wszystko dokładnie wymieszać.5 Można podawać:))
Smacznego!