Wykonanie
Ile ostatnio było gotowania!!!! Ile przepisów czeka na wpisy na blogu!!!! A ja wciąż nie mam w domu internetu.Wykorzystuję chwilkę i podaje przepis na pyszny deser (ulubiony deser Księżnej Diany).Bardzo szybki, bardzo smaczny i bardzo słodki:)))

Składniki na spód:85 g rozpuszczonego
masła150 g
ciastek digestive, pokruszonych25 g
migdałów, zmielonych25 g
orzechów laskowych, zmielonychSkładniki na masę
toffi:1 puszka gotowej masy
toffi2 dojrzałe
bananysok z połowy
cytryny1 łyżeczka esencji waniliowej75 g
gorzkiej czekolady, startej475 ml kremówki

Połączyć w naczyniu rozpuszczone
masło, pokruszone
ciastka, zmielone
migdały i
orzechy laskowe. Dobrze wymieszać, wcisnąć na dno blaszki do tarty o średnicy 23 cm.Piec w nagrzanym do 180°C piekarniku przez 10 - 12 minut. Wyjąć, wystudzić.Wierzch przykryć masą
toffi z puszki.
Banany obrać, pokroić. Wycisnąć sok z połowy
cytryny, dodać esencji waniliowej i wymieszać z pokrojonymi
bananami. Masę wyłożyć na spód. Posypać 50 g startej
czekolady.Kremówkę ubić, wyłożyć na
czekoladę. Oprószyć pozostałymi 25 g startej
czekolady.Wstawić do lodówki na kilka godzin, by masa stężała.Smacznego :)