Wykonanie
Zapraszamlubiących łakocie, na pyszny deser.Jest niezwykle prosty w przygotowaniu.Zapewniam, żezadowoli najbardziejwymagających smakoszy.Dużą
czekoladę Milkarozpuściłam w kąpieli
wodnej.Czynność ta polega na tym, że na dnie garnka gotuje się
wodę,do miski wkłada się połamaną
czekoladę i umieszcza się ją na garnku. Gorąca para spowoduje, że
czekoladarozpuści się w krótkim czasie.
Brzoskwinie,
banany,
pomarańczę i
kiwi pokroiłam na kawałkiśredniej wielkości. Nadziałam na patyczki do szaszłyków.Silikonowym pędzelkiem rozsmarowałam
czekoladę na owocach,posypałam kolorowym konfetti i wstawiłam do lodówki.Po około dwóch godzinach deser był gotowy do spożycia.
Owocowe szaszłyki można też zamrozić w zamrażalniku,powstaną wtedy specyficzne, pyszne
lody.