400 g twarogu2 średnie ogórki kiszone ( 3 małe)5-6 marynowanych pieczarek1/4 strąka żółtej papryki1/4 strąka pomarańczowej papryki1/2 strąka czerwonej papryki1 mała czerwone cebula ( pół większej)1/2 zielonego ogórkawg rady ''olga spaceage'' należy użyć agar-agar ( ja użyłam 3 łyżki żelatyny, niestety)sól. pieprzŻelatynę mieszamy z 3 łyżkami zimnej wody. Gdy napęcznieje podgrzewamy. Wszystkie warzywa i pieczarki ktoimy w drobną kostkę. Ser miksujemy, dodajemy warzywa i pieczarki, przyprawiamy.Dodajemy żelatynę, ostrożnie mieszamy. Masę układamy na folii, formujemy salceson, zawijamy i chłodzimy w lodówce przez min 2 godz.Po tym czasie odwijamy, kroimy w grubsze plastry. Bardzo ładnie wygląda na liściach sałaty.