ßßß Cookit - przepis na Wegetariański Salceson

Wegetariański Salceson

nazwa

Wykonanie

400 g twarogu
2 średnie ogórki kiszone ( 3 małe)
5-6 marynowanych pieczarek
1/4 strąka żółtej papryki
1/4 strąka pomarańczowej papryki
1/2 strąka czerwonej papryki
1 mała czerwone cebula ( pół większej)
1/2 zielonego ogórka
wg rady ''olga spaceage'' należy użyć agar-agar ( ja użyłam 3 łyżki żelatyny, niestety)
sól. pieprz
Żelatynę mieszamy z 3 łyżkami zimnej wody. Gdy napęcznieje podgrzewamy. Wszystkie warzywa i pieczarki ktoimy w drobną kostkę. Ser miksujemy, dodajemy warzywa i pieczarki, przyprawiamy.
Dodajemy żelatynę, ostrożnie mieszamy. Masę układamy na folii, formujemy salceson, zawijamy i chłodzimy w lodówce przez min 2 godz.
Po tym czasie odwijamy, kroimy w grubsze plastry. Bardzo ładnie wygląda na liściach sałaty.
Źródło:http://funandtaste.blogspot.com/2011/11/wegetarianski-salceson.html